måndag, januari 16, 2006

3 x Nicolai

Det har redan skrivits här och där om att Nicolai Dunger ska släppa en skiva den 1 februari. Skivan heter Nicolai Dunger sjunger Edith Södergran, och är Nicolais första försök att sjunga på svenska. Det ska bli grymt spännande att höra, men efter att ha provlyssnat på några låtar är jag mer förväntansfull än skräckslagen iallafall.

Men faktum är att Nicolai har inte mindre än tre skivor som väntar på att ges ut. Förutom Södergran-skivan kommer (förhoppningsvis under våren) en till skiva under eget namn, med titeln Nicollide and the Carmic Retribution. Dessutom har han spelat in en skiva med sitt småhemliga projekt A Taste of Ra, som även den ligger och samlar damm i väntan på att ges ut. Nicolai verkar med andra ord ha hittat tillbaka till sitt gamla tempo, han gav ju ut (om jag räknar rätt) sex skivor under åren 2001-2002. Sug på den, Jakob Hellman!

(Dessutom ges Here's My Song... ut i USA den 14 februari. Plus att jag hört ett löst rykte om en skiva med namnet Dunger at the Diner som ska vara något slags simulerat restauranggig, men det vet jag inget om..)

Inga kommentarer: