måndag, februari 13, 2006

Hets!

För lite över en månad sen bildades bandet Hets. Sedan dess har de hunnit spela in en skiva, få erbjudanden av flera skivbolag, bli bokade till Hultsfred, och den 29:e mars släpps debutplattan. De kunde nog inte ha valt ett bättre bandnamn.

Sångare och låtskrivare är Markus Krunegård, som startade bandet för att kunna göra musik på svenska, vid sidan av Laakso.

Musiken är punkigare än Laakso, men banden påminner trots allt ganska mycket om varann. Kanske främst på grund av Markus egensinniga röst, som han iofs vågar tänja och experimentera mer med nu än tidigare.
De lite ösigare låtarna, som till exempel förstasingeln Napalm på Östermalm, får mig att tänka på Mattias Alkberg.

"Uppåt och framåt är det enda som finns, men lova att inte berätta för nån: jag har gått neråt och bakåt så länge jag minns."
Jag kan ännu inte sätta fingret på om jag tycker det är en bra eller dålig sak, men skivan är väldigt splittrad. Från svarta texter om olycklig kärlek och rotlöshet, via en monolog tillägnad Markus mamma, till en rolig fundering om hur det kan komma sig att Ulf Lundell är så folkkär. Låt för låt funkar det hur bra som helst, men som helhet blir det lite konstigt.

Hursomhelst är jag övertygad om att vi kommer höra mycket om Hets framöver. Och med det tempo de har nu så kommer väl greatest hits-plattan i april.Det går att provlyssna på några av låtarna på myspace, gör det!

På skivans sista spår tror jag förresten att bandets alla polare har fått komma in i studion. Jag tycker mig höra Uje Brandelius, Miss Universum, Christian Kjellvander, Anders Wendin, och vad-han-nu-heter i Bring Me the Fucking Riot Man. Eller iallafall ett par av dem. Tror jag.

5 kommentarer:

ellinår sa...

roligt är liksom bara förnamnet. noll-sex. hahaha. uffe uffe uffe. jag dör.

alltså, jag trodde det var ett skämt. jag trodde spice girls var ett skämt när dom kom också, men det gick ju bra (ehm), så det går nog bra för markus också.

haha.

ellinår sa...

kosmos är en trevlig filur. inte minst on valentine's. tack kosmos.

ellinår sa...

bilden är väldigt punk också.

Anonym sa...

Det bästa jag hört på länge!

Jonte sa...

Ni skulle inte kunna lägga upp texten till "Neråt Bakåt"?typ på eran myspace sida... sjukt bra e ni!!