måndag, mars 13, 2006

Björns Vänner - Live på Chokladfabriken

Idag släpptes en liveskiva med Björns Vänner, helt utan förvarning sånär som på ett litet rykte i bandets gästbok. Den släpps bara på nätet, hos den trevliga mp3-butiken Klicktrack, där man även kan provlyssna på låtarna. Skivan är inspelad under vännernas senaste (jag vill verkligen inte säga sista!) spelning, som var på Chokladfabriken i Malmö förra våren.Efter ett par genomlyssningar av skivan har vissa spår fastnat lite extra. Som till exempel Staffanstorp, en skånsk version av Weezers Across the sea. Den välputsade version som ligger på hemsidan gillade jag inte så jättemycket, men i skitigt och ösigt liveutförande är den underbar! Originalet handlar om avståndet mellan Los Angeles och Japan, men på skånska är det fullt tillräckligt långt mellan Malmö och Staffanstorp:

"Varför bor du där, så långt bort?
Jag i stan, du i Staffanstorp.
Det kan aldrig bli nått, det skulle kännas fel.
Du har min skiva, jag har ditt mail."
En annan favorit är Leva som en munk #1, ett bakfylleepos som lär kunna höras en och annan söndagseftermiddag i en studentkorridor i Norrköping.Och såklart gillar jag även klassiska Åkrar och Himmel, som väcker minnen från en solig förmiddag på en gräsmatta i Småland för några somrar sen, om du inte var där får bilden här ovanför fungera som substitut.

Många av de andra spåren låter ganska likt albumspåren, vilket väl kan vara roligt live men inte lika exalterande på skiva. Men skivan är iallafall absolut värd de sextionio kronor och åttioett öre som drogs från mitt konto i förmiddags!

Provlyssna och köp skivan här.

3 kommentarer:

Anonym sa...

undoubtly one of those bands....bra

Fanny (ellinors kompis sa...

det innebär att staffanstorp har bidragit till två bra saker genom tiderna, en låt och tiffany persson. wow. jag är imponerad, och det hade du också varit om du gått högstadiet där.

Anonym sa...

Staffanstorp är faktiskt världens sötaste lilla by och jag är stolt över att bo här ;) haha
Det är iallafall större än Vesum!