tisdag, april 11, 2006

If this is not called happiness, I don’t know what it is

Fredag morgon. Planeringen inför kvällen gick trögt. Jag var dessutom sur och bakfull efter en skittråkig Embassy-spelning kvällen innan, de var trista och sjöng falskt, vi gick efter halva spelningen. Inför kvällen visste vi inte var vi skulle sova. Bilen hade körförbud. Och vissa var tveksamma över att alls följa med.

Fredag eftermiddag. I lånad bil och med löften om en ledig soffa i en studentkorridor kom vi trots allt iväg! Solen sken, vi åt godis och sjöng ikapp med bilstereon.

Fredag kväll. Eufori! Efter många dagar av osäkerhet var jag alltså där, på Nya Teatern i Örebro, på konsert med två band som jag länge, länge drömt om att få se.Först ut (eller okej, efter ett förband som jag redan glömt) var Örebros finaste, The Second Band. De spelade låtar från nya EP:n Your Dark Side Is On The Phone och jag insåg att jag kommer bli lika förälskad i den skivan som jag var i What's Up, Tiger Lily? för något år sedan.

Jag hade kunnat bli besviken på att de spelade så få låtar, om det inte vore för att jag var ännu mer förväntansfull över nästa band: underbara Billie the Vision and the Dancers!Billie the Vision and the Dancers har varit soundtracket till min vinter. På något märkligt sätt kan de göra låtar om en prostituerad transvestit, som ändå handlar om mig. Och lägger man till glada trumpeter, handklapp och vackra popmelodier blir det något stort.Bandets sångare Lars var för dagen iklädd blommiga strumpbyxor och kjol, en kjol som för övrigt hamnade nånstans nere vid knäna under textraden "Would you mind if i get naked? I only dance when I am naked."

När bandet avslutade med Summercat var kvällen fulländad. Och Billie får nog agera soundtrack till våren, sommaren och hösten också.

Provlyssna:
The Second Band - Wild is the Wind
The Second band - What's up Tiger Lily?
The Second Band - And We Always Fall In Love?

Billie the Vision & the Dancers - Vamos a Bersarnos
Billie the Vision and the Dancers - Stay Awake
Billie the Vision and the Dancers - Summercat

2 kommentarer:

Josefine sa...

huvudet på spiken: På något märkligt sätt kan de göra låtar om en prostituerad transvestit, som ändå handlar om mig.

lily sa...

ååååh ååååh ååååh ååååh ååååh åååååh. billie. alltså, åååååh.. ynk, gny och ååh.

jag ber om ursäkt för den plötsliga bristen på ord. men det är vad billie gör med mig.