tisdag, april 04, 2006

Voxtrot - Mothers, Sisters, Daughters & Wives EP

Sedan första gången jag hörde The Start of Something har jag varit förälskad i Voxtrot. Igår släpptes deras nya EP, Mothers, Sisters, Daughters & Wives.

Den första EP:n var ett hopkok av låtar som bandet spelat in under en ganska lång tid. Eftersom sångaren Ramesh Srivastava pluggade i Skottland kunde bandet bara träffas på sommar- och jullov för att spela. Men när man fått ihop EP:n Raised by Wolves och den möttes av en hyllande publik, bestämde sig Ramesh för att flytta hem till Texas igen för att satsa på bandet. Sedan början av 2005 har de turnerat flitigt över hela USA, och byggt upp en publik. En publik som nu väntar sig en uppföljare av ett mycket mer samspelt band, och med låtar som skrivits och spelats in mer sammanhängande. Plötsligt är de ett band med en massa förväntningar på sig.Lyckas de då leva upp till förväntningarna? Jag kan ju bara tala för mina egna löjligt höga förväntningar, men jag tycker nog att de gör det! Låtarna är kanske lite mer svårlyssnade den här gången, skivan har ingen The Start of Something som slår en i magen vid första lyssningen. Men att den inte känns lika direkt kan också vara positivt, redan efter några genomlyssningar har alla låtarna växt och det känns som att den här skivan kommer att hålla längre än den förra.

Inspelningen känns mer genomarbetad och påkostad, och man har även vågat leka lite mer med instrumenteringen. Ramesh skriver på sin blogg att man lånat in musiker som spelar fiol, cello, trumpet och valthorn.

Även fast skivan känns mer sammanhållen har man ändå lyckats få en stor bredd på de fem låtarna, från lättlyssnade poppiga titelspåret Mothers, Sisters, Daughters & Wives via den rockigare Fast Asleep, till Belle & Sebastian-melankoliska Four Long Days och spretiga valthornsackompanjerade Soft & Warm.

Med Voxtrot i lurarna kan nog den här våren bli helt okej.

Lyssna:
Voxtrot - Mothers, Sisters, Daughters & Wives
Voxtrot - The Start of Something
Lyssna vidare på myspace.

1 kommentar:

lily sa...

the start of something slår omkull en med kraften av en rosenprydd tegelsten i huvet. man mår så jävla bra efteråt.