onsdag, juli 12, 2006

The Animal Five

Jag hade inte hört en enda låt. Det räckte med en bild för att jag skulle bestämma mig: The Animal Five var ett band jag skulle se på Peace & Love. För ett band som poserar i färgglada hajdräkter bara måste spela musik jag tycker om.Tyvärr blev deras spelning flyttad i sista sekund, så jag missade den. Därför blir jag nu extra glad när jag läser att de blivit bokade som allra sista band till Trästockfestivalen, gratisfestivalen som äger rum i Skellefteå den 20-22 Juli.

Nu när jag hunnit lyssna lite på bandet kan jag konstatera att de faktiskt låter precis som jag trodde när jag såg bilden. De spelar dansant skrammelpop som låter som om The Mopeds lurat med sig The Strokes in i sin gula studio och kastat bort nyckeln.

Bandet har släppt ett självbetitlat minialbum på Trampolene, skivbolaget som återuppstått med Cardigans-basisten Magnus Svenningsson vid rodret.
Man har även kunnat se och höra dem lite här och var i media den senaste tiden, här nedan finns ett par sevärda (ehm, och...hörvärda?) klipp från Nyhetsmorgon och Lantz i P3.


Videoklipp från Nyhetsmorgon i TV4
The Animal Five - Sharks
The Animal Five - Sonic Sea
Intervju

Ljudklipp från Lantz i P3
Intervju + Sharks

Inga kommentarer: