onsdag, september 26, 2007

Nygammalt med David Fridlund

I fredags bjöd David Fridlund in vännen och filmmakaren Anders Weberg till sitt vardagsrum. David satte sig vid pianot, Anders drog fram kameran, ljuv musik spelades in. Och som vanligt i dessa tider hamnade resultatet på Youtube.

Låtarna skrev David 2005, och de har mig veteligen inte spelats in förr. Varför kan man ju fundera över, eftersom de båda är hur fina som helst! Jag ryser hela vägen igenom Tears are in your eyes, och att David med bara pianot och sin röst till hjälp kan skapa en så storslagen helhet är inget mindre än magiskt.

Jag tycker helt klart att det är i det här lilla formatet som David gör sig bäst. Inte på de stora scenerna, inte med ett rockkompande band bakom sig. Senaste citizens-skivan är härmed förlåten, åh vad jag längtar efter nästa soloplatta!

David Fridlund - Line:


David Fridlund - Tears Are In Your Eyes:Andra bloggar om: , ,

1 kommentar:

J sa...

Är det inte alltid så att den enkla, akustiska musiken oftast är den allra vackraste? Så rå, och ofta direkt ur hjärtat på något sätt.
Blev däremot inte superimponerad denna gång, melodin var inte tillräckligt klockren för att skapa rysningar för mig, även om han sjöng med mycket känsla.