tisdag, december 18, 2007

Julpop #10: Sofia Talvik

Det är inte snön, inte glöggen och inte knäcken. Inte ljusstakarna, inte mörkret eller heller pepparkakorna. Nej, för mig infinner sig julstämningen när den årliga julskivan är varsamt ihoppusslad, försedd med ett passande omslag, bränd på skiva och inslagen i rött papper.

Efter en lång kväll framför datorn har även året julstämning infunnit sig, men hur årets skiva ser ut väntar jag med att berätta... Först över till en annan tradition, om man nu kan kalla det tradition när man är inne på andra året, nämligen att jag länkar till de bästa jullåtarna här på bloggen. Ni vet, inte de där klassiska sliskiga sakerna, utan ny, bra julmusik. Julpop.


Först ut för i år är Sofia Talvik, som även hon gjort tradition (vad är det med julen och traditioner?) av att göra en jullåt varje år. Årets heter kort och gott Christmas och är en mörk historia om vad som gömmer sig i vintermörkret...

Sofia Talvik - Christmas

Här kan man ladda ner ytterligare två versioner av låten.


Såhär i tider av global uppvärmning och återvinningstänk kan det också vara en bra idé att återanvända förra årets jullåtar. De håller än, jag lovar:

Julpop #1: Irene
Julpop #2: Shade Tree
Julpop #3: Hello Saferide
Julpop #4: Laakso
Julpop #5: The Carny
Julpop #6: Celestial
Julpop #7: Lucky Lucky Pigeons
Julpop #8: Sally Shapiro
Julpop #9: Sufjan Stevens


Andra bloggar om: , , , ,