fredag, januari 11, 2008

Den som väntar på nåt gott...

Svenska skivsläpp som jag längtar efter, topp 3:

1. The Second Band - The Definite Form
Med tanke på hur mycket jag lyssnat på The Second Band känns det smått osannolikt att skivan som nu släpps faktiskt är deras debutalbum. Deras tre EP:s har gått varma länge, och jag har faktiskt inte tröttnat på dem än. Jag har haft förmånen att få lyssna på tre av låtarna från nya skivan, och visst låter det hoppfullt! Två av dem finns nu på nätet:

The Second Band - The Future
The Second Band - The Funeral at Sea

Den 2 februari blir det releasefest på club king kong i Stockholm.

2. Nicolai Dunger - Nicollide and the Carmic Retribution
Om jag inte minns fel så har den här skivan legat inspelad och klar i ett par år, så det är verkligen på tiden att den släpps. Första "riktiga" skivan på engelska sedan Here's my song..., och det var ju åratal sedan! Skivan släpps den 23 januari, men tjuvlyssna på låten Too Free To Be Gonemyspace.

3. My Darling YOU!
Jag har inte sett någon mer information än om att något ska släppas den 26 januari, men när det gäller My Darling You! så lutar det väl åt en EP som klockar in på nånstans kring fem minuter och handlar om sprit, jobb och kärlek. Det har ju funkat hittills, varje gång.

Andra bloggar om: , , , ,

4 kommentarer:

Shadazz sa...

Dunger är Sveriges mest underskattade artist...

Ola Claesson sa...

Tycker nog det är lite elakt att kalla det här för den första "riktiga" Nicolai-skivan sedan Here´s My Song... Rösten & Herren är enligt mig en av hans bästa, även om det tog lite tid att vänja sig vid att han sjunger på svenska.

Anders sa...

Ola, jag håller med om att Rösten och Herren är riktigt bra, men du missförstår nog hur jag menade... Jag menade inte första "riktiga skivan", utan första riktiga skivan på engelska... Så med "riktiga" menade jag alltså att jag inte räknade A Taste Of Ra-plattorna, som ju inte är utgivna under eget namn... Dock lite luddigt uttryckt kanske... :)

Ola Claesson sa...

Okej, nu förstår jag. Vi är iaf överrens om Rösten & Herren.