fredag, februari 01, 2008

Vapnet - Plötsligt händer det inte

För ungefär ett år sedan jobbade jag med ett radioprogram om teknikutvecklingen inom musiken, och jag gjorde då en knastrig telefonintervju med Martin Abrahamsson, mannen bakom Vapnet. Martin berättade om hur han såg på sitt skivutgivande som en läroprocess, att han fick testa sig fram på egen hand och var privilegierad som samtidigt kunde få ge ut sina små försök. Han sa att det var hela grejen med Vapnet, att han kunde spela in allt själv hemma i datorn, och att bandet troligen aldrig funnits om de hade varit tvungna att spela in i studio.

I går morse blev Vapnet intervjuade i nyhetsmorgon, och intervjun skedde i... ja just det, studion. Studion där de just nu spelar in sin kommande skiva, med Mattias Glavå som producent. Och om de första skivorna var en lärprocess så är det väl isåfall nu dags för eldprovet. Hur resultatet blir får vi höra den nionde april, då albumet släpps.

I reportaget hörs ett smakprov från första singeln, Plötsligt händer det inte, och det låter ju i alla fall mycket lovande. Syntarna har helt fått ge vika åt akustiska instrument, men annars känner vi igen det mesta av vardagsrumsvapnet i studiovapnet.

En mysig intervju var det dessutom, undertecknad Jerry Boman. Se den här:Andra bloggar om: , ,

3 kommentarer:

Gorillan sa...

Spännande! Vapnet är riktigt bra!

Jim sa...

Vill du tjäna extra pengar på din blogg, testa detta affiliateprogramet:
http://www.notlagret.se/affiliates/?a_aid=11
Det är enkelt, lätt att gå med och bra provision. Dessutom passar deras annonser bra in här!

Camilla sa...

lite tätare updates vore ju trevligt(: