onsdag, februari 11, 2009

Garage

På fredag börjar en ny säsong av UR-programmet Garage. Jag har fått förhandstitta på det första programmet, och jag såg bland annat två ytterst aktuella och intressanta band som båda släpper sina debutalbum i mars, nämligen Den Stora Sömnen och Two White Horses.

Den Stora Sömnen talas det om lite överallt, och när jag lyssnar på Allt går åt helvete kan jag bara instämma med Anders Gustafsson i DT, att "de som gråter en skvätt över att MABD inte finns längre kommer att bli lite gladare." I programmet följer vi bandet längs resan till en spelning i Göteborg, och eftersom programmets tema är bandrelationer får vi även veta mer om de spänningar som kan uppstå i ett band som deras.Den andra intressanta programpunkten är när Two White Horses framför låten Face me now i Garage-studion. Two White Horses är syskonparet Jakob och Lovisa Nyström, som när de inte leker häst sjunger i Isolation Years respektive körar för bland andra Frida Hyvönen och David Sandström Overdrive. Även syskonen Nyström intervjuas på temat bandrelationer, tillsammans med bröderna i Sugarplum Fairy. Dessutom berättar Anna Maria Espinosa om hur det funkade att spela in en skiva tillsammans med sitt ex, Jari Haapalainen.

Trots det genomgående temat i programmet känns det aldrig krystat, och Garage blir absolut ett program att följa under våren. Tyvärr Luuk och Sinding-Larssen, men det bästa musikprogrammet i tv just nu leds av Johannes Hallbom.


Garage sänds i SVT på Fredag (den 13:e) klockan 19:30.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Inga kommentarer: